Mehmet Eren – Peoplemanager & Ambassadeur

Mathijs 4 oktober 2024
Leestijd

Met elke stap in zijn carrière heeft Mehmet zich laten leiden door zijn intuïtie en passie, of het nu ging om zijn studiekeuzes of zijn professionele pad. Van een toevallige ontmoeting met de studie Psychologie tot een bewuste keuze voor Talent&Pro, en uiteindelijk zijn huidige rol als Peoplemanager bij House of Bèta, heeft hij steeds opnieuw dat gevoel van “vlinders in zijn buik” gevolgd. Zijn verhaal is er één van persoonlijke groei, onmisbare leerervaringen en een onverwoestbare drive om impact te maken op de mensen om hem heen.

Mehmet, neem ons eens mee naar jouw studiekeuze?

Mijn keuzes voor zowel mijn bachelor- als masteropleiding zijn puur gebaseerd op het gevoel van vlinders in mijn buik. Mijn bachelorkeuze ontstond tijdens een open dag aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Eigenlijk was mijn plan om de presentatie van ACTA, de tandheelkundeopleiding, bij te wonen. Omdat ik me echter was vergeten in te schrijven, belandde ik bij een presentatie over de studie Psychologie. Binnen enkele minuten voelde ik de vlinders: hier moest ik zijn. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar de mens en waarom deze doet wat hij doet.

De keuze voor mijn master ging zelfs op basis van het lezen van de titel: Sport- en Prestatiepsychologie. De ideale combinatie tussen mijn vakgebied en mijn passie voor sport, vooral voetbal, maakte dat ik binnen enkele minuten was ingeschreven. Ik stond te popelen om de psychologische kant van de sportwereld te ontdekken. Dit werd nog eens onderstreept tijdens mijn stage als topsportbegeleider bij ADO Den Haag, waar ik jeugdspelers mocht begeleiden in hun mentale ontwikkeling. Ik sloot zelfs aan bij de O-15, waar we de bekerfinale speelden in het stadion van FC Den Bosch en als assistent-trainer tegen PSV O-15 met 3-1 wonnen! Het was een geweldige ervaring, maar toch voelde ik dat ik nog niet was uitgeleerd.

En toen kwam Talent&Pro. Hoe kwam je hier terecht?

Tijdens mijn zoektocht naar een baan kwam ik erachter dat de sportwereld toch een enorme niche is. Ik zocht specifiek naar een organisatie waar ik mezelf kon blijven ontwikkelen. Het werkende leven leek me altijd een grijze, saaie wereld, waar je werkt tot je met pensioen gaat. Op dinsdagavond 4 oktober 2022, op aanraden van mijn vrouw, stuurde ik mijn cv en motivatie naar Talent&Pro voor het traineeship Casemanagement. De website, de ruimte en stimulans voor zelfontwikkeling, een eigen Peoplemanager, verschillende mogelijkheden om ervaring op te doen, een leaseauto en de energieke vibe van Talent&Pro spraken me meteen aan. Net zoals bij mijn studiekeuzes voelde ik meteen dat ik hier moest zijn.

De dag na het versturen van mijn cv werd ik aan het einde van de middag gebeld door Margot Tijnagel, de recruiter. Ik gaf aan dat ik liever gisteren dan morgen wilde beginnen en zo stond ik dezelfde vrijdag nog in de onboarding. Ook deze beslissing werd ingegeven door hetzelfde vlindergevoel dat ik eerder had ervaren. Binnen 24 uur had ik zowel mijn kennismakingsgesprek als mijn arbeidsvoorwaardengesprek afgerond, en de dag erna zat ik al in de onboarding. Vanaf het eerste moment wist ik het: dit is de plek waar ik wil zijn. Na een fantastische onboarding begon ik begin november bij MN, waar ik mocht helpen bij de overgang naar CoMeTec in januari 2023. Een betere start had ik me niet kunnen voorstellen!

Hoe ervaarde jij de gesprekken met jouw Peoplemanager?

Wat Talent&Pro zo bijzonder maakt, is de vrijheid om te ontdekken wie je bent, waar je voor staat en waar je krachten en ontwikkelingsmogelijkheden liggen. Een Peoplemanager begeleidt je tijdens deze ontdekkingsreis. Mijn Peoplemanager, Tjerry Alsemgeest, speelde een cruciale rol in mijn ontwikkeling bij Talent&Pro. Vooral ons eerste plangesprek was een impactvol moment, iets wat ik nooit meer zal vergeten.

Ik had geen idee wat er van mij verwacht werd of wat ik zelf wilde bereiken in mijn eerste jaar. Uit angst een slechte indruk te maken, deed ik mijn uiterste best om de meest ambitieuze en onrealistische doelen te formuleren. Tjerry prikte daar echter doorheen en hield me een spiegel voor: ik was bezig een beeld te schetsen van wie ik dacht dat ik moest zijn, in plaats van wie ik werkelijk was. Dit leidde tot een eerlijk, emotioneel gesprek over waarom ik de dingen doe en voor wie ik ze doe. Dit gesprek was een enorme eyeopener en het begin van een geweldige reis die ik samen met Tjerry heb mogen maken. Deze reis heeft me gevormd tot de man die ik vandaag ben, en daarvoor ben ik haar eeuwig dankbaar.

Hoe ontstond de ambitie om Peoplemanager te worden?

Door de impact van dat gesprek begon ik te voelen dat ik, net als Tjerry, een Peoplemanager wilde worden. Impact maken op het leven van anderen is waar mijn hart sneller van gaat kloppen, net zoals ik dat ervaarde bij ADO Den Haag. Toen de functie van Peoplemanager vrijkwam in februari 2023, besloot ik te solliciteren om te zien waar ik stond. Hoewel ik de functie toen niet kreeg, bracht het gesprek me waardevolle feedback en inzichten. Samen met Tjerry kon ik hieraan werken.

Dit leidde tot koffiesessies met andere Peoplemanagers om de rol beter te begrijpen, en mooie gesprekken met Tjerry waarin we reflecteerden op situaties uit mijn privé- en werkleven. In september 2023 gaf ik tijdens de Vitaliteitsdag een workshop over mentale weerbaarheid, waarbij ik tips gaf aan de hand van het 5G-schema (wat ook terugkomt in de Vitaliteitschallenges). Het was een geweldige ervaring en bevestigde mijn gevoel: ik wil absoluut Peoplemanager worden.

Hoe waren de eerste maanden als Peoplemanager?

Inmiddels ben ik negen maanden onderweg als Peoplemanager bij House of Bèta. De eerste periode bestond vooral uit het landen in mijn rol, mijn team leren kennen, en het begrijpen van de verschillende ontwikkelingspaden binnen House of Bèta. Er kwam in het begin veel op me af, waardoor ik soms moest uitzoomen om alles te verwerken. Mijn gedrevenheid en energie kunnen soms mijn valkuil zijn, omdat ik de neiging heb alles snel en goed te willen begrijpen om vervolgens verder te gaan naar de volgende stap.

Inmiddels ben ik meer op mijn plek en geniet ik elke dag steeds meer. Het gevoel om bij te dragen aan de ontwikkeling van de consultants is iets wat mijn hart sneller doet kloppen.

Waar sta jij voor als Peoplemanager?

Ik ben iemand met een winnaarsmentaliteit en een sterke behoefte om samen te werken. Mijn DISC-profiel is geel-rood, wat mijn behoefte aan verbinding en sociaal contact weerspiegelt, maar ook mijn resultaatgerichtheid en honger naar ontwikkeling en succes. De rol van Peoplemanager is voor mij dan ook de ideale combinatie: verbinden met de consultants en samen een ontwikkelplan uitstippelen richting hun doelen. Als die doelen nog niet duidelijk zijn, kijken we samen naar manieren om te ontdekken wat iemand leuk of juist niet leuk vindt.

Mijn filosofie is om doelen op te delen in kleine, behapbare stappen. Met een gezonde dosis hard werken leiden die kleine stappen uiteindelijk tot grote resultaten, en wordt het uiteindelijke doel steeds beter bereikbaar. Mijn doel is om levens te verrijken met groei, inzichten en een geweldige tijd bij House of Bèta!

Katie Putzes

Technisch Specialist Microsoft

Wil jij ook werken in de wereld van IT?

“TIJDENS MIJN TRAINEESHIP BUSINESS IT HEB IK ONTDEKT HOE BINNEN VERSCHILLENDE ORGANISATIES EN AFDELINGEN KLANTDATA EN BEDRIJFSPROCESSEN GEBRUIKT EN VERBETERD WORDEN.”

 

Deel dit blog